Siirry sisältöön
Satakylät

asumiskokeilu

Polku kylään -asumiskokeiluun Alvettulaan 54 hakemusta

Polku kylään -asumiskokeiluun saatiin 54 hakemusta. Kiinnostuneiden määrä ja monipuolisuus yllätti iloisesti. Alvettula ja hämäläinen maaseutu kiinnostaa todella. Hakemukset olivat hyvin tehtyä, hakijat olivat miettineet mitä kirjoittavat, miksi maalle muutto kiinnostaa ja myös kertoneet itsestään. Hakemuksista lähes puolet oli lapsiperheitä ja näistä kolmasosa äitejä lapsiensa kanssa. Hakijoissa oli myös paljon sinkkunaisia. Myös muutamat perheet haluaisivat isoäidin mukaansa maalle tai aikuiset lapset.

Suurin osa hakijoista on Kanta-Hämeen ulkopuolelta, yli puolet pääkaupunkiseudulta ja Tampereen seudulta, loput muualta Suomesta. Joukkoon mahtui kaksi ulkomailta muuttavaa perhettä. Hämeenlinnassa kertoi asuvansa vain neljä hakijaa.

Eläimiä kuului perheisiin useilla, koiria tai kissoja, yli kolmasosalla.

Yllätys oli myös, että Alvettula ja Hauho ovat aika vieraita paikkoja suurimmalle osalle hakijoista, lähes puolet eivät olleet koskaan käyneetkään siellä. Yhteisöllinen kylä ja hieno ympäristö kiinnostavat, myös sijaintia pidettiin sopivana. Kyläkouluun ja päiväkotiin tutustumista toivottiin.

Polku kylään -asumiskokeiluun syyskuun ensimmäiselle viikolle kaksi perhettä, yhden perheen sijaan, koska kiinnostus oli niin suurta. Tamä on mahdollista, koska Bobackan pihatuvassa on kaksi asuntoa. Asumiskokeilijoiden valinta oli erittäin vaikea, koska tosi hyviä hakijoita on niin paljon.

Alvettulan kyläyhdistys tulee järjestää lauantaina 30.9.  kaikille avoimen tutustumispäivän, jossa esitellään kylää ja asumistarjontaa siellä. Päivän aikana halutaan tutustua puolin ja toisin. Lämpimästi tervetuloa! Päivän ohjelma julkaistaan syyskuun alussa.

 

HAMK:n ja LAB-ammattikorkeakoulujen kanssa kurssiyhteistyö on käynnissä. Maisemasuunnittelun opiskelijat jalkautuvat  elokuussa tekemään kylään maisema-analyysiä. Alvettulan seuratalolla pidetään 18.9. kyläilta maanomistajille ja kyläläiselle jossa opiskelijat ovat mukana. Hämeenlinnan kaupunki on yhteistyössä mukana. Uudenlaiset asumisratkaisut ovat myös mietinnässä ja tervetulleita. Hämeen Kylät ry kannustaa kylien maanomistajia tarjoamaan rakennuspaikkoja muuttohalukkaille, nyt on oivallinen tilaisuus löytää sopivat uudet asukkaat tyhjiin taloihin.

 

HAKU asumiskokeiluun on päättynyt

Polku kylään -asumiskokeilussa asutte viikon 1.-8.9.2023 ilmaiseksi Alvettulan kylässä idyllisen Bobackan pihatuvassa. Räätälöimme teille Päiväni kyläläisenä -ohjelman ja autamme löytämään tarjolla olevat asumisratkaisut. Viikon aikana tutustutte kiinnostuksenne mukaan kyläkouluun, päivähoitoon, harrastusmahdollisuuksiin, ympäröivään luontoon ja kyläläisiin.

Katso Alvettula – Päiväni kyläläisenä -esite

Polku kylään -asumiskokeiluun osallistuvien kanssa sovitaan yksityiskohdista ja viikon ohjelmasta etukäteen valitun perheen toiveet huomioon ottaen. Kokeiluviikko päättyy yhteiseen kahvitteluun ja loppuhaastatteluun.

Lomakkeen täyttäminen ei vielä sido teitä mihinkään. Valinta tapahtuu lomakkeiden perusteella erikseen sovittujen etähaastattelujen jälkeen. Hakuaika on 6.8.2023 asti.
Lisätietoja asumiskokeilusta
Polku kylään -hanke Elina Leppänen 0400 944868 kylaasiamies@hameenkylat.fi

 

Tutustu Alvettulan kylään

Katso idylliset majoituspaikat Alvettulassa

Lue lisää Polku kylään -hankkeesta

 

 

Bobackan pihatupa toivottaa sinut tervetulleeksi asumaan Alvettulaan sinulle parhaiten sopivalla ajalla! Lue lisää ja katso varauskalenteri