Siirry sisältöön
Satakylät

Polku kylään -asumiskokeilut

Polku kylään -asumiskokeilut 2024 järjestetään touko- ja elokuussa.

 

Haku Polku kylään asumiskokeiluun 2024 Lepaa -Tyrvännönniemeen  on auki!

 

Polku kylään -asumiskokeilussa asutte idyllisessä ja yhteisöllisessä hämäläisessä kylässä vajaan viikon verran maksutta. Kylän vapaaehtoiset räätälöivät teille ohjelman ja esittelevät kylän asumismahdollisuuksia. Tutustutte kiinnostuksenne mukaan kyläkouluun,  harrastusmahdollisuuksiin, ympäröivään luontoon ja kyläläisiin. Polku kylään -asumiskokeilut 2024 toteutetaan kolmella kylällä.

Tutustu tarkemmin eloisiin kyliimme

Sovimme viikon ohjelmasta ja  yksityiskohdista etukäteen asumiskokeiluun valittujen kanssa kiinnostuksen ja toiveiden mukaan. Kokeiluviikko alkaa tervetulokahveilla ja päättyy yhteiseen hetkeen kyläläisten kanssa.

Hakuaika Tyrvännönniemen asumiskokeiluun on 31.7.2024  asti. Alvettulan ja Vähikkälän asumiskokeiluihin haku päättyi 24.4.. Hakulomake on yhteinen kaikkiin asumiskokeiluihin.  Lomakkeen täyttäminen ei vielä sido teitä mihinkään. Valinta tapahtuu lomakkeiden perusteella ja erikseen sovittujen etähaastattelujen jälkeen. Valinnoista ilmoitetaan hakijoille kahden viikon sisällä haun päättymisestä.

 

Alvettulassa asutte Bobackan pihatorpassa Päivi emännän pihapiirin idyllissä.

Lepaa - Tyrvännönniemi

Tyrvännönniemellä asutte Lepaan kartanon ja puutarhaoppilaitoksen kulttuurihistoriallisessa Toimelassa.

WhatsApp Image 2024-03-27 at 14.34.58

Vähikkälässä asutte Sauvalan kartanon jahtitalossa metsän siimeksessä.

HAE asumiskokeiluun Tyrvännönniemelle tällä lomakkeella https://forms.gle/5s8DXr8w8f4GqRVS8

 

Alvettulan kyläyhdistys kutsuu lauantaina 25.5.2024 klo 11-16 Asumaan Alvettulaan päivään,  jossa esitellään kylää ja asumistarjontaa. Päivän monipuolisessa ohjelmassa on myös työpaja yhteisöllisestä kyläasumisesta kiinnostuneille. Katso tästä 25.5.2024 Asumaan -päivän ja työpajan ohjelmatAsumaan 25.5.24 Alvettulaan

Tervetuloa tutustumaan kyliin myös kesäkuun toisena lauantaina 8.6.2024 Avoimet Kylät -päivänä kylien tapahtumiin.

 

Tiedote_8.5.24 Polku kylään_asumiskokeiluihin sata hakemusta

Yhteenveto asumiskokeiluun hakijoista  24.4.2024

 

 

Polku kylään -asumiskokeilu 2023 Alvettulassa

Syyskuun alussa 2023 kaksi maalle muutosta kiinnostunutta perhettä asuivat viikon Bobackan pihatuvalla, tutustuivat kylään, kyläläisiin ja asumisen mahdollisuuksiin. Lue juttu Polku kylään asumiskokeilu toi mukanaan .

 

Polku kylään -asumiskokeiluun Alvettulaan 54 hakemusta

Polku kylään -asumiskokeiluun saatiin 54 hakemusta. Kiinnostuneiden määrä ja monipuolisuus yllätti iloisesti. Alvettula ja hämäläinen maaseutu kiinnostaa todella. Hakemukset olivat hyvin tehtyä, hakijat olivat miettineet mitä kirjoittavat, miksi maalle muutto kiinnostaa ja myös kertoneet itsestään. Hakemuksista lähes puolet oli lapsiperheitä ja näistä kolmasosa äitejä lapsiensa kanssa. Hakijoissa oli myös paljon sinkkunaisia. Myös muutamat perheet haluaisivat isoäidin mukaansa maalle tai aikuiset lapset.

Suurin osa hakijoista on Kanta-Hämeen ulkopuolelta, yli puolet pääkaupunkiseudulta ja Tampereen seudulta, loput muualta Suomesta. Joukkoon mahtui kaksi ulkomailta muuttavaa perhettä. Hämeenlinnassa kertoi asuvansa vain neljä hakijaa.

Eläimiä kuului perheisiin useilla, koiria tai kissoja, yli kolmasosalla.

Yllätys oli myös, että Alvettula ja Hauho ovat aika vieraita paikkoja suurimmalle osalle hakijoista, lähes puolet eivät olleet koskaan käyneetkään siellä. Yhteisöllinen kylä ja hieno ympäristö kiinnostavat, myös sijaintia pidettiin sopivana. Kyläkouluun ja päiväkotiin tutustumista toivottiin.

Polku kylään -asumiskokeiluun syyskuun ensimmäiselle viikolle kaksi perhettä, yhden perheen sijaan, koska kiinnostus oli niin suurta. Tamä on mahdollista, koska Bobackan pihatuvassa on kaksi asuntoa. Asumiskokeilijoiden valinta oli erittäin vaikea, koska tosi hyviä hakijoita on niin paljon.

 

Alvettulan kyläyhdistys kutsui kaikki asumiskokeiluun hakeneet lauantaina 30.9.2023  Asumaan Alvettulaan -päivään, jossa esiteltiin kylää ja asumistarjontaa siellä. Päivän aikana halutaan tutustuttiin puolin ja toisin.

30.9.2023 Asumaan Alvettulaan ohjelma tästä

Asumaan Alvettulaan -päivän kohdekartta tästä

Asumaan Alvettulaan -päivää vietetään lauantaina, lue tiedote tästä

Asumaan Alvettulaan -kohdekartta-lokakuu(5.10.2023)

 

Lue lisää Polku kylään -hankkeesta

.