Siirry sisältöön

Kylät

Kylä on paikka, jonka asukkaat mieltävät toiminnallisesti omaksi asuinalueekseen. Se voi olla perinteinen maaseutukylä, mutta myös asuinalue, taajama, kaupunginosa, kirkonkylä tai pitäjä.

Kanta-Hämeessä on 150 viehättävää, toimivaa ja erilaista kylää.

Täältä löydät tien kylään ja kylien yhteistyöverkkoihin.

Kun klikkaat kartan yläkulman neliötä, saat ensin kunta listauksen. Väkästä V klikkaamalla avautuu kylälistaus. 

 

Kaikki asuvat kylissä

Kylä on paikka, jonka asukkaat mieltävät toiminnallisesti omaksi asuinalueekseen. Se voi olla perinteinen maaseutukylä, asuinalue, taajama, kaupunginosa, kirkonkylä tai pitäjä. 

 

Kylätoiminta on tekoja lähiyhteisön ja ympäristön hyväksi

Kylätoiminta on kaikille avointa ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta. Se on sisällöltään laaja-alaista, ja lähtee liikkeelle asukkaiden ja paikan yhteisistä tarpeista. Kylätoiminta on iloista yhdessä tekemistä oman kylän parhaaksi.

 

Kylä- ja asukasyhdistys (tai vastaavasti toimiva muu yhdistys) toimii omalla alueellaan eli kylässä paikalliskehittäjänä. Se vahvistaa toiminnallaan kylän yhteisöllisyyttä ja paikallisuutta. Se suunnittelee yhteisten tarpeiden pohjalta kylän tulevaisuutta, rakentaa yhteistyötä kylän eri yhdistysten ja toimijoiden sekä kunnan kesken ja toivottaa asukkaat mukaan yhteiseen toimintaan.

 


Tältä kartalta löydät Kanta-Hämeen toiminnalliset kylät. Mikäli huomaat virheitä tai täydennettävää, olethan yhteydessä toimistoomme. Hämeen Kylät ry:n yhtenä tehtävänä on ylläpitää Kanta-Hämeen kylärekisteriä.