Siirry sisältöön
Satakylät

Avoimet kylät

Avoimet Kylät lauantaina 8.6.2024 –
Tervetuloa kylille!

 

Lähde Avoimet Kylät -päivänä kesäiselle kierrokselle ihaniin kyliimme!

 

Avoimet Kylät -päivä on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat tutustumaan toimintaansa ja järjestävät tapahtumia. Päivä on täynnä paikallista kulttuuria, yhteisöllisyyttä ja elämyksiä. Tänä vuonna Avoimet Kylät -päivä järjestetään valtakunnallisesti jo kymmenettä kertaa. Olet tervetullut ihaniin kyliimme!

Kanta-Hämeestä:

Alvettula, Etelä-Hattula, Haminankylä, Hauhontausta, Hikiä, Iittala, Järventausta, Kaloinen, Katinala, Kojo, Koljala, Letku, Liesjärvi, Läyliäinen, Matku, Mommila, Nummenkylä, Peräjoki, Pirttikoski, Porras, Salonkylä, Sattula, Teuro, Torro, Tuulos, Tyrvännönniemi, Vihavuosi, Vilkkilä, Vojakkala

Katso kylätapahtumat Avoimet Kylät kartalla

Avoimet Kylät -päivän järjestävät paikalliset kyläyhteisöt ja aktiivit, Suomen Kylät ry ja maakunnalliset kyläyhdistykset. Hämeen Kylät ry koordinoi päivän järjestelyjä Kanta-Hämeessä tänäkin vuonna.

 

Tästä linkistä pääset valtakunnalliselle sivulle  www.avoimetkylat.fi

Kylät, ilmoittautumiset valtakunnallisen linkin https://forms.office.com/e/6ai5Q2H1k8 kautta.

Avoimet Kylät -kartta julkaistu 15.5., ja sitä päivitetään säännöllisesti uusilla kylätapahtumilla.

 

Tässä Avoimet Kylät videomme vuosimallia 2021

Videon tekstin voit lukea tästä

 

 

Avoimet Kylät – valtakunnalliset sivut   www.avoimetkylat.fi

 

 

 LISTA KANTA-HÄMEEN AVOIMET KYLÄT TAPAHTUMISTA KUNNITTAIN 10.6. 2023

FORSSA

Matku Matkuntie 630, 31110 Matku Matkun leikkikentän avajaiset
Kaikille avoin leikkikentän viralliset avajaiset ja nimen julkaisu. Tarjoilua ja yhdessäoloa. Katja Karissukki esiintyy klo 13.15 ja esityksen nimi on Kuutoskoni-kaviot kattoon. Järjestäjänä Forssan nuorisotoimi ja Matkun kyläyhdistys.

Matku Kuumantie 846, 31110 Matku Varsalan Hevosten heppapäivä
Tule kokeilemaan talutusratsastusta hevosella tai ponilla. Talutusratsastusta voi kokeilla myös aikuinen. Talutusmatka on pitkä; n 800m. Talutusratsastuksen hinta 5€/krt. Tapahtumassa myös maksullinen kahvio.

Peräjoenkylä Tampereentie 801, 30100 Forssa Peräjoen kylätalolla tapahtuu!!!
Pihakirppis,kilpailuja,,arpajaiset sekä kahvio. Tapahtuma on maksuton. Lisätietoja tapahtumasta 0505936767

HATTULA

Etelä-Hattulan alueen kylät Hyrväläntie 771, 13500 Hattula Keittolounas
Tervetuloa keittolounaalle Kouvalan maamiesseurantalolle. Sosekeitto, leipä, levite, juoma, jälkiruokakiisseli hinta 10€/ hlö. Klo 11-13. Järjestäjänä Etelä-Hattulan maa-ja kotitalousseura ry

Lepaa Tyrvännöntie 625, 14610 Lepaa Yölaulajien konsertti -linturetki ja villiyrttiopastus
Alkukesän komeimmat lauluäänet ja kirkkaimmat vihellykset ovat kuultavissa Hämeenlinnan lintutieteellisen yhdistyksen oppaan johdolla Lepaan kyläladolta klo 21 lähtevällä yölaulajalintujen bongauskierroksella. Retkellä kävellään noin 3 km Lepaan upeissa historiallisissa maisemissa.  Kello 18 alkaen on mahdollista osallistua villiyrttiopastukseen koulutetun neuvojan johdolla kyläladon läheisyydessä. Tapahtumat ovat maksuttomia. Laavulla on tulet 18-21, ja MLL:n paikallisyhdistyksen pitämä pieni puffetti, josta voi ostaa kahvia, mehua, makkaraa ym. pientä maksua vastaan. Lämpimästi tervetuloa! Esteetön kulku koulun pihan läpi, pysäköinti pihalle.

Sattula Sattulankaarre 38, 13720 Parola, Taidenavetan näyttely ja Sepän pirtti
Avoimet kylät-tapahtuma Sattulan kylällä klo 10 alkaen. Historiallinen Sepän pirtti avoinna opastuksineen, Taidenavetalla äiteihin/ äitien päivään liittyvä näyttely ja kahvila. Myös pienoisrautatie avoinna Hiirolantiellä. yhteydenotto: Teija Wessman p. 0504233983

Tyrvännönniemi, Suotaala-Lahdentaka Tyrvännöntie 1000, 14620 Hattula Tyrvännön kylätalon avoimet ovet ja kahvio auki klo 12-15. Tervetuloa tutustumaan kylätaloon ja nauttimaan makoisat kahvit pihakahviossa.

HAUSJÄRVI

Haminankylä Pollinmaantie 13, 12139 Mommila Haminankylän markkinat.klo 10 – 15
Nyt on hyvä syy osallistua ja tulla markkinoille. Tule myymään tai ostamaan ja samalla kyläläiset ja kesäasukkaat saavat mukaan kylälle laaditun Kodin turvallisuuskansion. Markkinoilla on mm. taimien myyntiä ja kirpputori. Kierrättämällä teet hyvää ja ilmasto tykkää. Pyrimme hankkimaan myös kesäkukkia myyntiin. Paikalla on kanttiini ja myyntipaikka on Kotipirtti Pollinmaantie 13, sekä Saarelan piha, Haminankyläntie 111. Sisäänpääsy on ilmainen.
Osuuskunta KUITU 121 on paikalla esittelemässä kylän valokuituhanketta.
Myyntipaikan hinta on 10 € sisällä sisältäen pöydän ja 5 €/ulkona ilman pöytää. Ilmoittautumiset ja tiedustelut Tero Truhponen, puh. 050 – 516 3669 ja Sanni Häyrynen puh. 040 592 6801.
Ennakkomaksu Haminankylän nuorisoseuran tilille FI04 5305 0050 0140 27. Paikkoja on rajoitetusti! Maksuohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä! Järjestäjä Haminankylän Nuorisoseura ry

Hikiä Eskon koulun piha, Hikiä, Hikiän seudun kyläpäivä
Peräkontti-kirppis, kahvikärry, makkaraa, taimia, leivonnaisia, liikuntarata, tikkakisa, klo 10.30 ötökkämuskari lapsille, klo 11.30 lauluhetki aikuisille

Mommila-Hietoinen Kordelinintie 64, 12170 Hietoinen Kyläkauppapäivä ja Lastentapahtuma
Kyläpuoti juhlii 125v syntymäpäiviään (1898-) Avoimet Kylät -tapahtuman, valtakunnallisen kyläkauppapäivän ja lastentapahtuman merkeissä. Mukana paljon ohjelmaa niin pienille kuin vähän isommillekin vierailijoille. Kaikki museokohteet kuten kyläkauppamuseo, myymäläautomuseo ja puhelinkioski ovat avoinna. Lastentapahtumassa aktiviteetteja, pomppulinna, ilmapallotaikuri ja musiikkia. Poikkea myös Osuuskunta KUITU 121 pisteellä tutustumassa kylän valokuituhankkeeseen.

Ryttylä Mäkitie 2, 12310 Hausjärvi Ryttylän parhaat palat – asumisesta ajanviettoon
Ryttylän kyläyhdistys ja muut alueen toimijat järjestävät 10.6. paljon erilaista ilmaista toimintaa: kylän keskellä Vanhalla kylätiellä on 12.30-17.00 Asemapuistosta Punka Hubiin välillä ainakin kansainväliseen julkineulontatapahtuaan osallistumista, pihapelejä, kahvitarjoilua ja sekä esillä kylän historiaa, palveluita ja asumismahdollisuuksia. Maksullista toimintaa: Vanhan Trokariin voi pistäytyä syömään klo 11.00 alkaen.

Ryttylä Ohikulkutie 257, 12310 Ryttylä VPK:n esittely ja opastusta varautumiseen
Tule tutustumaan Ryttylän VPK:n toimintaan. Samalla kerromme omatoimisesta varautumisesta. Jokaisen tulisi selviytyä 72h itsenäisesti esimerkiksi pitkäkestoisen sähkökatkon aikana.

Turkhauta Turkhaudantie, 12350 Hausjärvi Avioliittosimulaattori-näytelmän ensi-ilta Miinan montussa
Avioliittosimulaattori on tarina salamarakkaudesta, kun itäsuomalainen Aino rakastuu päätä pahkaa varsinaissuomalaiseen Jussiin ja he sopivat kuukauden pituisesta koeajasta Jussin kotitilalla. Ennakkoluuloton Aino jättää elämänsä kotiseudullaan, ja hurauttaa Suomen halki rakkauden perässä. Perillä häntä odottaakin yllätys, kun vastassa on Jussin suku: joukko miehiä, jotka eivät puhu eivätkä pussaa. Miten itäsuomalainen puheripuli selviää hiljaisen kansan keskellä? Avioliittosimulaattori on vauhdikas komedia idän ja lännen välisestä vastakkainasettelusta eroineen, mutta myös kaiken voittavasta rakkaudesta, ja kommunikaation tärkeydestä. Näytelmän ensi-ilta lauantaina 10.6. klo. 15! Liput kannattaa hankkia etukäteen varmistaaksesi paikkasi katsomossa! Tarjoilusta vastaa Piirivuoren kyläyhdistys ja Miinan Näkäräinen.

HÄMEENLINNA

Alvettula Vanhan Sillan tie 28, 14680 Hämeenlinna Päiväni kyläläisenä Hauhon Alvettulassa
klo 10-15 Rikulanrannassa vanhan sillan kupeessa kesäkirppis, kyläyhdistyksen kahvio, torimyyntiä. Kirppis ja myyntitapahtumaan olet tervetullut myymään vanhaa tai uutta. Myyntipaikan hinta on 5€. Lisätietoja myyntipaikoista Marjatta Hieto p. 050 350 6888 Tapaa kyläkummi ja tutustu Päiväni kyläläisenä ohjelmaan ja hae asumiskokeiluun. Tutustu asumisvaihtoehtoihin kyläyhdistyksen pisteellä. Lisäksi voit vierailla klo 10-12 Alvettulan kyläkoulun ovet avoinna, klo 10-15 Koulun naapurissa taimi- ja pihakirppis, klo 12-14 Bobackan pihatuvan avoimet ovet, Häränvattantie 67 Punainen tupa, pihasauna ja perunamaa lomailuun, etätöihin sekä kyläasumisen kokeiluun. klo 12-16 Kartanon Helmi, design-outlet myymälä & hostelli Kulkurin Tähti Lautsiassa.  Asumisen mahdollisuuksia ja inspiraatiota Lautsian kartanon alueella Ilmoilanselän rannalla. Asumaan Alvettulaan – Hae mukaan Polku kylään -asumiskokeiluun, hakuaika 6.8.asti https://www.hameenkylat.fi/asumiskokeilu/ TAI https://www.alvettula.fi/asumaan Yhteisöllinen Alvettulan kylä kutsuu tutustumaan kylään ja asumismahdollisuuksiin – vaikka koko kesän ajan! Järjestäjänä Alvettulan kyläyhdistys ry & Polku kylään -hanke

Alvettula 
Isolähteenkuja 16, 14680 Alvettula Seitsemän tähden kaikkien ihmisten puutarha
Hauholla, hyvin lähellä Tampere-Lahti -tietä kiinalainen puutarha lumoaa kävijän tyynellä tunnelmallaan. Itseoppinut puuseppä on nikkaroinut puutarhansa upeat rakenteet Kiinan matkojensa innoittamana. Pyöreä kuuportti ohjaa astumaan sisään kulkua vartijoiden leijonapatsaiden luokse.

Hauhontausta Hauhontaustantie 645, 14700 Hämeenlinna Hauhontaustan kyläportin ja kesäkauden avaus
Hauhontaustan kyläyhdistys ry valmistautuu heinäkuun Entisaikaa etsimässä näyttelyyn rakentamalla kylätalo-juhlatilan pihapiiriin ”kyläportin”. Avajaiset avoimet kylät päivänä. Kivituvalla esillä myös yli 40 vuotta jatkunut kylätoiminta ja tarjolla esimakua kesän näyttelystä vanhojen työvälineiden tunnistamistehtävällä. Kahvipannu kuumana klo 10–16. Vapaaehtoinen tuki kylätoiminnalle.

Iittala Kotkajärventie 1, 14500 Iittala Peräkonttikirppis – Hyvä kiertämään!
Varaa maksuton myyntipaikkasi tai tule tekemään hyviä löytöjä! Tiedustelut ja varaukset tekstiviestillä numerosta 0405206688.

Kaloinen, Vehmainen, Asemi ja Ahoinen Kaloinen, 1430 Renko Pihakirppis -suunnistus
Kylän talojen pihakirppikset houkuttelevat klo 10-16 tekemään upeita löytöjä. Mukana on maalaistalojen pihojen lisäksi kirpputoreja joen rannalla, puimalan juurella ja vanhassa ladossa. Varaa käteistä mukaan ja suunnista Kaloisten kyliin!

Lautsia Lautsiankuja 20, 14680 Alvettula Asumisen mahdollisuuksia ja inspiraatiota Lautsiasta, Alvettulan seudulta. Lautsian kartanon alueella Ilmoilanselän rannalla: Kartanon Helmi – desingn outlet myymälä, avoinna klo 12-16 Koivula rivitalossa vuokrattavana kolme asuntoa, kysy näyttö ja tilanne Jarmo Jylhäinen p. 0503260289. Hostelli Kulkurin tähti juuri avautunut – majoitu tai poikkea tutustumaan klo 12-16
https://kulkurintahti.fi/ Vietä aikaa Alvettulan seudulla ja tutustu  Päiväni kyläläisenä -ohjelmaan!
https://www.hameenkylat.fi/wp-content/uploads/2023/05/Alvettula-flyer-2023.pdf

Nummenkylä Hämeen Härkätie 4151, 14300 Renko Pursun lenkki -juoksukilpailu ja kahvio kylätalolla
Perinteiselle Pursun lenkille pyrähdetään taas Avoimet kylät -päivänä lauantaina 10.6. klo 11.00. Ilmoittautuminen klo 10.30 alkaen. Sarjoja on kolme: – yleinen sarja: naiset ja miehet – alle 16 v: tytöt ja pojat – hölkkä/kävely sarja. Lenkin pituus on 3 km ja matkaan startataan kylätalon pihalta. Reitti on opastettu ja kiertää Pursunjärven.  Ei osallistumismaksua. Kärkikolmikot palkitaan yleisissä sekä alle 16 v. sarjoissa. Hölkkääjien ja kävelijöiden kesken arvotaan palkinto. Kahvila palvelee juoksijoita ja yleisöä kylätalolla klo 11-18  Uintimahdollisuus.

Pirttikoski Pirttikoskentie 1662, 14500 Iittala CafeNavetta Taidenäyttely
CafeNavetta Taidenäyttely esittää: Mitä mieleen juolahtaa. Sari Salaksen tauluja, Juhani Koivuojan puupökkelöitä, Esa Leppäsen romuveistoksia.  Nähtävänä moottoripyörä Indian Scout sivuvaunuinern vuodelta 1927. Kahvia myytävänä. Klo 14-19

Vihavuosi Vihavuodentie 335, 14930 Sappee PIIPPU Terassikahvilassa kosken rannalla ohjelmaa
TurHau Tunes – A cappella treenit PIIPPU lavalla n. klo 13.00 alkaen – vapaa pääsy. Stand uppia Piipputerassilla Vihavuodessa – Marju-Nella klo 15. Vapaa pääsy! Illalla bingoillaan rennosti Piipputerassilla klo 19 alkaen. Jokaiselle osallistujalle jaetaan yksi ilmainen bingolappu/ kierros. Voitot on mitä sattuu jos bingo osuu, tärkeintähän on osallistuminen! Bingossa ikäraja K18. Järjestäjänä MiminTalli Oy, 050-548 3210

Sappee Vähäniemi, 14930 Hämeenlinna Kyläkävely
Kokoonnutaan klo 10 alkaen Vähäniemen virkistysalueelle yhdessäolon, maisemien ihailun ja virkistäytymisen merkeissä. klo 10-12. Omat eväät mukaan. Saapuminen kohteeseen omatoimisesti. Virkistysalue sijaitsee Hauhon Sappeessa, Hämeenlinnassa. Järjestää Sappeen Eräveikot ry, kylätoimikunta

JANAKKALA

Vähikkälä Vähikkäläntie 721, 12450 Janakkala Vähikkälän tarinapolku – omatoiminen tutustuminen kylään liikkuen eri tavoin. Tervetuloa Vähikkälään tarinoiden tielle. Tapahtuma avoinna klo 10-18. Lähtö Vähikkälän Suvipuodilta, Vähikkäläntie 721, Janakkala. Ota lainaan kyläkaupalta kyläpyörä, kylärollaattori, tai ota mukaan oma kulkuväline ja suuntaa vaikka Valajärven rantaan. Rannasta löytyy myös kyläyhdistyksen vene lainaan. Maukkaat retkieväät saat ostettua matkaan Suvipuodilta.
Lisätietoja: Sanna Uotila, p. 040 506 2196, vahikkalanvaljama@gmail.com

LOPPI

Järventausta Kallaksentie 77, 12600 Loppi Lintuvalokuvanäyttelyn avajaiset
Lintuvalokuvanäyttelyn avajaiset! Klo 14-16 Timo Aarnio ja Marita Kiesilä kertovat kuvista ja linnuista. Pientä tarjoilua, ei pääsymaksua.Näyttely on kultuurihistoriallisesti ja paikallisesti merkittävässä  Syrjän talossa, jota Syrjä-seura kunnostaa. Myynnissä mm vanhoja kenkärajoja, hienoja villasukkia ja pihkavoidetta, joka on ehdoton apu hyttysenpistojen kutinaan. Katso Syrjän tarinat sovelluksesta Citynomadi/Loppijärven maisemareitti/Syrjä tai Lopen Syrjä-seura.fi

Läyliäinen Kylänraitti 2, 12600 Läyliäinen Läyliäisten perinteinen takakonttikirppis
Suosittu Takakonttikirppis Läyliäisten Salen piha-alueella klo 10-14. ILMOITTAUDU ENNAKKOON. Myyntipaikkoja rajoitetusti. Takakonttikirppiksen paikkavaraukset ja tiedustelut: Suvi Ketonen 050-5721917
Paikkamaksu 8e (alue henkilö- tai pakettiautolle,ei peräkärryjä). Maksetaan paikan päällä saavuttaessa. Myyjä tuo omat pöydät ja rekit. Omaa myyntipaikkaa voi tulla järjestelmään klo 0930 alkaen. Tapahtumassa myös kyläyhdistyksen puffetti. Tervetuloa ostoksille koko perheen voimin! Järjestäjänä Läyliäisten Kyläyhdistys ry ja Sale Läyliäinen

Läyliäinen 
Läyliäistenraitti 104, 12600 Läyliäinen Kesäteatteri Läyliäisissä; Keisarin uudet vaatteet
Teatteri Perä esittää koko perheelle sopivan näytelmän Keisarin uudet vaatteet Rukoushuoneen pihalla. Esitys alkaa klo 1530 ja kesto noin 1h. Liput maksavat 12/8 euroa (korttimaksu, MobilePay, käteinen), lisäksi esityksissä on käytössä Kaikukortti. Ennakkovaraukset teatteripera@gmail.com tai puh. 045 333 1493 (huom. puhelinvaraukset 15.5. alkaen arkisin klo 15-17).  Läyliäisten Palveluaseman pihalla pysäköintipaikkoja, Läyliäistenraitti 97

Läyliäinen Läyliäisten kyläyhdistys on julkaissut Citynomadi -sovelluksessa historiallisen kävelykierroksen. Siirry siis älypuhelimen / tietokoneen avulla Läyliäisten kulta-aikaan etenkin 1950-luvulle, jolloin juna puksutteli kylän halki, kylässä oli elokuvateatteri ja keskusta täynnä palvelevia liikkeitä. Sovelluksessa kerrottu kuvin ja tekstein kylän historiallisista rakennuksista ja paikoista.

Läyliäinen Läyliäistenraitti 83, 12600 Läyliäinen Koko perheen MukulaPerunaRock ja aikuisten PerunaRock
Koko perheen MukulaPerunaRock la 10.6.2023 klo 12-15, Vapaa pääsy. Tapahtumassa mukana VPK, Läyliäisten kyläyhdistyksen pomppulinna ja esiintymässä mm. Siina ja Taikaradio.
Illalla K18 tapahtumassa musiikin ilotulituksesta vastaa useat bändit. Liput 25eur.

Pilpala Rautakoskentie 2078, 12750 Loppi Karaoketanssit
Liitontalolla karaoketanssit klo 19-01. Ensimmäinen tunti varattu lasten esityksille, jonka jälkeen lava on vapaa muille tähdille. Kahvion puolella makeaa ja makkaraa, anniskelusta vastaa Pelto-Seppälän tila pienpanimotuotteillaan. Sisäänpääsy 8 euroa.

Pilpala Lähiruokapodcast Pilpalasta, Hämeen vuoden kylästä 2021
Solstrandin tilan isäntäpari kertoo omasta tilastaan, Pilpalan kylästä ja lähiruoan viljelystä sekä villivihanneksista.

Pilpala Virtuaalinen kyläkävely CityNomadissa ja nettiavusteisesti maastossa
Kyläkävelyn voit toteuttaa itselle sopivimpaan aikaan! Ellet pääse maastoon, voit ”kulkea” kylänraitilla vaikka kotonasi tietokoneruudulla. Maastossa kännykkäsovellus kertoo sinulle, missä kuljet ja mitä kohteita reitin varrelle osuu. Reitillä voit lukea historiatekstejä, katsoa valokuvia, kuunnella novellin ja lauluja sekä katsoa elokuvanpätkiä.

Salonkylä Rautakoskentie 856, 12750 Pilpala Avoimet ovet Salonkylä-talolla
Kylätalon ovet auki 9-14 Linnunpönttöjen tekoa, pihapuuhastelua, pingistä, koronapeli, maatalousesineiden museo auki, kahvittelua, seurustelua.

Vojakkala Vojakkalantie 113 Loppi Vojakkalan lavan kesäkauden avajaistanssit
Lavatanssit klo 19-23.30 perinteikkäällä pienellä kylälavalla. Tanssimusiikista vastaa Juha Hautaluoma & Tähtivyö, liput 15€. Vojakkalan lavaa pyörittää talkoovoimin kylän urheiluseura Vojakkalan Valpas ry.

TAMMELA

Letku Valkeaviidantie 24, 31380 Letku LETKUNheiton MM-kisat
Kaikille avoin kisailu klo 10-14 koulun kentällä. Ilmoittautuminen paikanpäällä. Sarjat lapset, nuoret, aikuiset. Tule ja nappaa MM-mitalli! Frisbeegolf-radan avaus! Takakonttikirppis!

Liesjärvi Liesjärventie 758, 31350 Liesjärvi Liesjärven ensimmäinen kesätori
Kesän ensimmäinen kesätori kylätalon kentällä klo. 15-17, myyjät tervetulleita! Kyläyhdistyksen kahvio palvelee. Koivu ja Kuusi Eräkeskus paikalla mopomuseon helmien kanssa. Liesjärven ukrainalaiset valmistavat ja myyvät ruoka-annoksia. Uuden keramiikkapaja Seenan avajaiset kylätalon vanhalla verstaalla. Lapsille suunnistus kylätalon pihapiirissä.

Susikas Susikkaantie 604, 31230 Tammela Susikas soikoon vol 2
Susikkaan kylätalolla klo 12-17 pihasoittona ja pääkonsertti salissa klo 14, Lasten konsertti klo 12 (ilmainen) Kati Kaasalaisen johdolla… alueella kahvio, makkaraa ja lättyjä. Lippu alueelle 3 e ja pääkonserttiin 15 e.
Pääkonsertti esiintyjinä pelimannimusiikin taitajia mm. Pelimannit Kaustisilta perinteisellä pelimanni meiningillä, Arkibanjo soittaa juurevaa, hyvän tuulen musiikkia folkista kuplettiin, Rokasahureilta tammelalaisia pelimannikappaleita & ukrainalaisten säveliä. Myös sahansoittoa kuullaan ja tietysti oman kylän pelimanneja. Lippuja pääkonserttiin saa p.0400-481153

Porras Portaanraitti, 31340 Porras Portaanraitin kesätori
Klo 10-14 Tori Portaanraitilla. Paikallisia käsitöitä, kahvila ym

YPÄJÄ

Palikkala Palikkalantie 115, 32100 Ypäjä Äijälän museopäivä
Tervetuloa Äijälän museopäivään 10.6.2023 klo 11-16. Äijälän kotimuseossa avoimet ovet ja opastettuja kierroksia. Lapsille kepparirata ja traktoreita. Kahviosta kahvia ja leivonnaisia. Kirpputori. Tapahtuma on maksuton.

Ypäjänkylä Ypäjänkyläntie 842, 32140 Ypäjä As Ypäjänkylän Avoimet Kylät-päivä
Ypäjänkylän kyläyhdistys järjestää Avoimet Kylät-päivänä puuhaa koko perheelle Ypäjänkylän Seuraintalolla.
Päivä aloitetaan klo 14 romunkeräyksellä ja takakonttikirpparilla, klo 16 opetellaan vihtojen tekoa ja lopuksi klo 17 lämmitetään sauna. Saunamaksu 4€, jolla tuet kyläyhdistyksen toimintaa. Lapsille luvassa pihapelejä. Kahvitarjoilu ja pihalla myynnissä grillimakkaraa. Lämpimästi tervetuloa kauempaakin!

 

 

Tervetuloa kylille!

 

Kanta-Hämeen alueella Avoimet Kylät

-tapahtumien järjestäjille löytyy ohjeita ja apua TÄSTÄ.