Siirry sisältöön
Satakylät

Avoimet kylät 2021

AVOIMET KYLÄT 12.6.2021

Avoimet Kylät -päivä on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat tutustumaan. Päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikalliset yhdistykset ja aktiivit. Hämeen Kylät ry koordinoi tapahtumaa Kanta-Hämeessä.

avoimet Kylät -valtakunnalliset sivut löydät www.avoimetkylat.fi

 

Avoimet Kylät -päivää vietetään jälleen 12. kesäkuuta 2021!

Tapahtumassa kylät esittelevät vetovoimatekijöitään verkossa. Kylä voi julkaista esimerkiksi videoita, kuvagallerian tai kylähistoriikin, ulkoilureittejään ja retkikohteitaan. Erityisesti kannustamme nostamaan esille lähimatkailupaikkoja ja maallemuuttoa. Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on julkaisuluvat tekijältä.

Kutsumme mukaan tapahtumaan kylien lisäksi myös kuntia, jotka voivat markkinoida maallemuuttoa esimerkiksi kylien tontteja ja asuntoja.

Kanta-Hämeestä kylät ja kunnat ilmoittautuvat mukaan Hämeen Kylille tämä sivun lomakkeiden kautta.

Linkit julkaistaan 12.6. koko Suomen kattavalla yhteisellä tapahtumakartalla

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääkanavat ovat kylien ja kuntien omat verkkosivut ja Facebook-kanavat. Kylät ja kunnat julkaisevat tuotetun digimateriaalin omille kanavilleen. Kanavien linkit kerätään ilmoittautumisen yhteydessä tapahtumakartalle. Linkki voi olla esimerkiksi ohjaus kylän tai kunnan verkkosivustolle, facebook-sivulle, youtube-kanavaan, podcast-alustalle tai kuvagalleriaan.

Käyttäkäämme somessa hästägejä #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

Avoimet Kylät -päivän verkkototeutukseen voi osallistua poikkeuksellisen matalalla kynnyksellä. Tärkeintä on, että saamme upeat kylät esille nyt turvallisesti myös korona-aikana. Sanonta sanoo, oppia ikä kaikki, joten nyt on hyvä aika ottaa digitaidot haltuun kylissä!

Osoitteesta avoimetkylat.fi löytyy valmista materiaalia päivän markkinointiin kylien ja kuntien omissa kanavissa. Samasta paikasta löydät vuoden 2020 kartan ja sinne linkatut kohteet. Tästä löydät Kanta-Hämeen 2020 kartan. Käy kurkkaamassa!

 

Nyt vuonna 2021 mukaan voi ilmoittaa erilaisia kohteita/sisältöjä/tapahtumia seuraavasti

  • Ulkoilu-/liikuntapaikka tai -reitti
  • Verkkotapahtuma/-sisältö (podcast/video/kuvakollaasi/ym)
  • Muu tapahtuma (koronaturvallinen tapahtuma tai vastaava)
  • Maalle asumaan (ilmoitetaan erillisellä lomakkeella)

Ilmoita kyläsi sisällöt hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään 30.5.2021.

Kaikki verkkosisällöt, ulkoilupaikat ja muut tapahtumat koostetaan yhdelle kartalle, jolta nämä erottuvat eri tunnisteiden avulla.

ILMOITA kantahämäläinen tapahtuma/sisältö/ulkoilukohde Avoimet Kylät -päivään TÄSTÄ

 

MAALLE ASUMAAN -kohde

Erillisenä kohteena Avoimet Kylät -kartalle voi ilmoittaa Maalle Asumaan -kohteita. Näin voitte nostaa kylänne esille uusille asukkaille.  Sisältö voi olla esimerkiksi tonttipörssejä, myynnissä olevia asuntoja tai muuta valmista muuttamiseen liittyvää materiaalia. Nämä kohteet voivat olla myös kuntakohtaisia/kunnan omia kohteita. Minimivaatimus on, että jotenkin näkyy, kuinka kylälle/kuntaan voi käytännössä muuttaa.

ILMOITA kantahämäläinen kylä tai kunta  Avoimet Kylät -päivän MAALLE ASUMAAN -kohteeksi  TÄSTÄ

 

Avoimet Kylät -päivänä on jälleen myös PTY:n Kyläkauppapäivä, jonka kanssa teemme yhteistyötä.

Mitä kylältä esille Avoimet Kylät -tapahtumaan? Kyläasiamies Elina voi miettiä kanssanne ja auttaa tarvittaessa. Sovi aika kylaasiamies@hameenkylat.fi tai 0400 944 868.

 

Suomen Kylät järjestää vielä 20.5. klo 16.-16.30. Avoimet Kylät -infotilaisuuden kylille ja kunnille.  Infossa käydään läpi yleiset osallistumisohjeistukset, pohditaan miksi päivään kannattaa osallistua ja heitellään ideoita kylille ja kunnille sisältöihin. Ilmoittaudu siihen tästä.

Täältä lisää ohjeita kylän sisällön suunnitteluun ja toteutukseen. 

 

Avoimet kylat kantahameessa