Siirry sisältöön
Satakylät

Ohjeita järjestäjille

AVOIMET KYLÄT VERKOSSA

Avoimet Kylät -päivä toteutetaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi verkossa. Hämeessä haluamme erityisesti kannustaa kyliä esittelemään ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksiaan. Tältä sivulta kylien toimijat löydätte ohjeet, kuinka näkyä kylien yhteisessä verkkotapahtumassa. Jos toteutus teidän kylänne osalta mietityttää, ole rohkeasti yhteydessä kyläasiamieheen.

 

Avoimet Kylät verkossa 13.6.2020 – Kylät, olettehan mukana!? Mukaan on helppo lähteä.

Tehkäämme siitä yhdessä vuoden 2020 suurin verkossa toteutettava maaseututapahtuma!
Avoimet Kylät verkossa -tapahtuman teemaksi haluamme Hämeessä nostaa erityisesti ulkoilun.
13.6.2020 julkaistaan kylien materiaali verkossa ja kutsu tulla tutustumaan kylille omalla ajalla. Kylätapahtumia ei siis silloin järjestetä kylillä fyysisesti paikan päällä.

Kannustakaamme ihmisiä tutustumaan kyliin verkossa ja erityisesti lähtemään omalla ajalla ulkoilemaan kylille, löytämään kylien pienet ja erityiset kohteet kuten luontopolut, kulttuuriympäristöt, idylliset raitit, uimapaikat, leikkipaikat, laavut, näköalatornit, nähtävyydet.

Vaihtoehtoisesti voitte tuoda kyläänne ja toimintaanne esiin verkossa, miten haluatte.
Toteutus voi olla vaikkapa video, podcast, vanhoja kuvia kuvagalleriana, kylähistoriikin verkkolyhennelmä, kyläkortti mitä haluattekin.

Valtakunnallisesti kylien materiaali julkaistaan 13.6.2020 ja kutsu tulla myöhemmin tutustumaan kyliin. Näin kylille saadaan maksimaalinen näkyvyys somessa, mutta myös perinteisessä mediassa.

Kylät lataavat materiaalinsa ensin omiin kanaviinsa (www-sivu / facebook-sivu / youtube-kanava / tai muu) Hämeen Kylät kokoaa Kanta-Hämeen alueelta kylien tiedot, jonka jälkeen ne yhdistetään valtakunnalliseen Avoimet Kylät -karttasovellukseen. Kylien sisältöön pääsee siis helposti tutustumaan tarkemmin linkeistä.

Ilmoita kyläsi mukaan kaikkien aikojen suurimpaa kylätapahtumaan 31.5. mennessä. Voit ilmoittaa kyläsi linkin vielä 7.6. asti.

 

ILMOITA TÄSTÄ KYLÄKOHTEEN TIEDOT
Ilmoita kylän jutut jokainen omalla linkillä ja sijainnilla.

Huomaa, että kuvien julkaisuun on lupa kuvaajalta.
Mikäli ulkoilukohde on yksityisen maanomistajan maalla, varmistattehan, että maanomistajalle sopii, että ilmoitatte kohteen. ILMOITTAUTUMISLOMAKE

 

Kyläpolut ja kohteet citynomadi.com sovelluksella kartalle

Kyläkävelyreitti ja kohteet on kätevä laittaa kartalle citynomadi-sovelluksella. Kylien yhdistykset saavat sovelluksen  Avoimet Kylät verkossa tapahtumaa varten ilmaiseksi käyttöön, muutoin se on ilmainen vain yksityishenkilöille. Citynomadi mobiilisovellukseen liittyvät ohjeet ja infoillat on koottu tänne.

 

Hämeen Kylät on järjestänyt  Avoimet Kylät verkossa -infoa & vertaisvinkkejä etäjutteluja

Katso infojen DIAT Avoimet Kylät verkossa ohjeistusta kylille

 

Suomen Kylien verkkokoulutukset Avoimet Kylät verkossa toteutukseen:

Katso Suomen kylien koulutusvideot:

Facebookin peruskäyttö ja kanavan luominen
Facebook-sivun perustaminen ja ja miten lataan kuvia

Videoiden kuvaaminen älypuhelimella.
Miten onnistut videoissa? Koulutuksessa esitellään neljä pointtia, jotka tulee huomioida kuvaamisessa.

Tulossa podcastin tekeminen kotioloissa.

 

Jatkossa Avoimet Kylät verkossa -materiaalilla tuodaan kyliä esille

Hämeen Kylät voi käyttää Avoimet Kylät verkossa -tapahtumaan kerättyä materiaalia hyväksi myös jatkossa esimerkiksi julkaisemalla kylien ulkoilupaikat omana karttanaan sekä välittämällä tiedot visithame.fi – Kanta-Hämeen matkailusivustolle. Sivustolle lisätään mielellään kyliä, luontokohteita ja paikallisia nähtävyyksiä. Mielellään voit lähettää hyvänlaatuisia kuvia erikseen sähköpostilla kylaasiamies@hameenkylat.fi

 

Avoimet Kylät verkossa -tapahtuman tavoitteena on näyttää kylien digiosaamista ja sopeutumiskykyä poikkeusoloissa. Avoimet Kylät -päivän verkkototeutukseen voi osallistua matalalla kynnyksellä, joten päivään odotetaan kaikkien aikojen suurinta kylien yhteismäärää. Lähtekää rohkeasti mukaan!

 

Avoimet Kylät verkossa -toteutukseen liittyvissä kysymyksissä ole rohkeasti yhteydessä

kyläasiamies
Elina Leppänen
puh. 0400 944 868
kylaasiamies@hameenkylat.fi

 

Hämeen Kylät ry koordinoi ja markkinoi päivää Kanta-Hämeessä ja Suomen Kylät ry valtakunnallisesti.
Teemme mediatiedotteita, some-postauksia ja -markkinointia sekä lehtimainontaa.

 

Tapahtuman valtakunnallinen nettisivu avoimetkylat.fi 

 

Tapahtuman logot ja markkinointimateriaalia vuodelle 2020

www.avoimetkylat.fi/tapahtuma-aineistot/