Siirry sisältöön
Satakylät

HYVÄÄ ELÄMÄÄ KYLISSÄ -yhteenvedossa kuuluu asukkaiden ääni

Suureen kyläkyselyymme vastattiin 565 kertaa!

Hämeen Kylät ry ja Kanta-Hämeen Leader-ryhmät toteuttivat helmikuussa 2021 Hyvää elämä kylissä nyt ja 10-vuoden päästä -kyselyn. Kyselyyn saatiin 563 vastausta Kanta-Hämeen alueelta. Tämän lisäksi järjestettiin kaksi verkkopajaa 16.2. ja 15.4.2021, joissa käytiin keskusteluja pienryhmissä erätauko-menetelmällä siitä, mistä koostuu hyvä kyläelämä.

Hämeen Kylät laatii paraikaa Kanta-Hämeen kyläohjelmaa 2020-luvulle ja Leader-ryhmät omia strategioitaan uudelle rahoituskaudelle. Kyselyn anti hyödynnetään näissä valmistelutöissä.

Hämeen Kylien tehtävänä on myös toimia kyläyhteisöjen edunvalvojana. Kyselystä saadaan eväitä niin vaikuttamistyöhön kuin tulevaan toimintaan ja kehittämishankkeisiin kylien parhaaksi.

 

Kolme tärkeintä teemaa erottui

– Lähipalveluja älykkäästi ja uusin keinoin
– Nuoret toimivat ja juurtuvat
– Kylille lisää asukkaita

Hyvää elämää kylissä -yhteenvedossa kuuluu asukkaiden ääni

Kyselyyn saatiin 563 vastauksia helmikuun loppuun 2021 mennessä.  Vastaajista suurin osa ilmoitti olevansa asukas tai vapaa-ajanasukas (94 %) ja pieni osa vastasi työnsä puolesta maakunnallisena tai alueellisena kehittäjänä, oppilaitos- tai kuntatoimijana (6 %). Kymmeneen teemaan saimme jokaiseen toistasataa avointa vastausta, ideaa, toivetta, näkökulmaa tai jo toimivaa esimerkkiä. Kokosimme vastauksista yhteenvedon. Suuret kiitokset kaikille osallistujille.

 

Tutustu tästä Hyvä elämä kylissä yhteenveto 2021

 

Yhteenvedosta ideoita omaan toimintaan ja kehittämiseen.

Yhteenvedosta voitte saada ideoita omaan toimintaanne ja kehittämiseen. Yhteenvedossa on esitelty lyhyesti kyselyn kymmenen kehittämisteemaa sekä tiivistetty vastaajien ideat, toiveet, näkökulmat niihin liittyen. LUE YHTEENVETO (.pdf)

 

Kyselyn vastaukset paikallisen kyläyhdistyksen käyttöön

Hämeen Kylät lähettää paikallisen kyläyhdistyksen tai vastaavan käyttöön oman alueensa vastaukset, kun vastauksia tuli kylältä tai alueelta vähintään 10.

 

Kiinnostaako oman kylän tulevaisuusilta?

Yhteenvedosta voi löytyä inspiraatiota oman kylän kehittämiseen. Paikallista keskustelua voi käydä  järjestämällä kylän tulevaisuusillan ja koota annin kyläsuunnitelmaksi. Tulevaisuuilta on mahdollista toteuttaa myös verkkotilaisuutena.

Kysy lisää Hämeen Kylät
kyläasiamies Elina Leppänen puh. 0400 944 868 tai kylaasiamies@hameenkylat.fi.