Siirry sisältöön
Satakylät

KYSELY Hyvä elämä kylissä

Hämeen Kylät kyläkysely 2021 hyvä elämä kylissä

KYSELY Hyvä elämä kylissä nyt ja 10 vuoden päästä

Korona-aika on pakottanut meidät pysähtymään ja sopeutumaan uudenlaiseen elämään. Nyt on hyvä hetki pysähtyä pohtimaan, millaisia ovat kylämme, asuinalueemme ja pitäjämme tulevaisuudessa ja mitä asioiden eteen voimme tehdä yhdessä. Mikä tässä ajassa on arvokasta ja mitä haluamme säilyttää? Miten sinä haluat, että kyläsi tai asuinalueesi muuttuu ja mitä voit tehdä omalta osaltasi? Asukkaat, mökkiläiset ja kylien ystävät, tervetuloa vastaamaan!

 

Mitkä ovat hyvän kyläelämän edellytykset nyt ja 10 vuoden päästä?

 

Vastaa kyselyyn tästä

 

Vastaamalla kyselyyn vaikutat

Hämeen Kylät laatii paraikaa Kanta-Hämeen kyläohjelmaa 2020-luvulle ja Leader-ryhmät omia strategioitaan uudelle rahoituskaudelle. Tämän kyselyn anti hyödynnetään näissä valmistelutöissä.

Hämeen Kylien tehtävänä on myös toimia kyläyhteisöjen edunvalvojana. Kyselystä saamme eväitä vaikuttamistyöhömme sekä tuleviin kehittämishankkeisiin.

Leader-ryhmät eli Linnaseutu ry (Hämeenlinnan seutu), LounaPlussa ry (Forssan seutu) ja EMO ry (Riihimäen seutu ja Uusimaa) rahoittavat toimialueensa maaseudun yhdistysten ja yritysten toimintaa hankevaroin.

 

Kylä saa vastaukset käyttöönsä

Levitä kyselylinkkiä kyläsi omilla kanavilla (kuten uutiskirje, facebook, whats app jne.).
Paikallinen kylä-, asukasyhdistys tai vastaava saa oman alueensa vastaukset käyttöönsä, kun kylältä tulee vähintään 10 vastausta. Vastausten pohjalta voitte lähteä kehittämään oman asuinalueenne asioita. Hämeen Kylien kyläasiamies auttaa tarvittaessa kylän oman tulevaisuuskuvan rakentamisessa.

Jaa kyselylinkki: Kopioi kyselylinkki tästä https://forms.gle/RqPwBPQcFLEMmq619

 

VASTAA KYSELYYN TÄSTÄ helmikuun loppuun mennessä.

 

Kaikki asuvat kylissä

Kylä on paikka, jonka asukkaat mieltävät toiminnallisesti omaksi asuinalueekseen. Se voi olla perinteinen maaseutukylä, mutta myös taajama, kaupunginosa, kirkonkylä tai pitäjä. Kanta-Hämeessä on 150 viehättävää, toimivaa ja erilaista kylää. Kylät kartalla Kanta-Hämeessä.

 

Yhteistyössä

Logo Leader-EMO Leder

Logo Hämeen Kylät