Siirry sisältöön
Satakylät

Hämeen Kylät uutiskirje elokuu 2022

Elokuun uutiskirjeessä seuraavaa Vuoden Maaseututoimija 2022 tunnustus Hämeeseen, Läyliäinen Hämeen Vuoden Kylä 2022, Kanta-Hämeen kyläturvallisuuspilotin laajenemisesta Hausjärvellä, sekä muusta

Mukana tietoa myös kumppaneittemme kiinnostavista koulutuksista ja tarjonnasta.

Lue uutiskirje klikkaamalla tästä.

 

ja täydennyksenä uutiskirjeeseen:
RYHMÄKUVA: Kanta-Hämeen porukka Suomen Kylät ry:n 25-vuotisjuhlassa
KUVA: Maaseututoimija 2022 Jouko Lindroos

Suomen Kylät ry:n perustelut Jouko Lindroos – Vuoden maaseututoimija 2022

 

Suomen Kylät ry on valinnut Vuoden 2022 Maaseututoimijaksi  Jouko Lindroosin Humppilasta Lounais-Hämeestä. Vuoden maaseututoimija on henkilö, joka on toiminut aktiivisesti ja innovatiivisesti paikalliskehittämisen parissa.

Jouko Lindroos on pitkäaikaisella panoksellaan vienyt merkittävästi eteenpäin niin kylätoimintaa, Leader-toimintaa kuin maaseudun kehittämistä niin paikallisesti, seudullisesti, maakunnallisesti kuin valtakunnallisestikin. Hän on aloitteellinen ja aina kannustava, todella laajat verkostot omaava kehittäjä ja laajakatseinen tiennäyttäjä, kylätoiminnan ja paikallisen kehittämisen arvon esille tuoja ja toiminnan käynnistäjä.

Hänen luottamustehtävät paikallistoiminnassa ja maaseudun kehittämisessä ovat moninaiset. Leader LounaPlussan puheenjohtajana hän on luotsannut Forssan seudun maaseutualueiden yhdistysten ja kylien yhteistyötä pitkäjänteisesti ja menestyksekkäästi. Hän on ollut perustamassa Hämeen Kylät ry:tä vuonna 1998 ja LounaPlussa ry:tä vuonna 1999.

Vuoden Maaseututoimija on henkilö, joka on saavuttanut erinomaisia tuloksia erityisesti Leader-toiminnassa, kylätoiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä. Henkilö palkittiin kylätoiminnan kultaisella ansiomerkillä.