Siirry sisältöön
Satakylät

Hämeen Paikallistoimija 2023

Hämeen Kylät ry on valinnut Hämeen Paikallistoimijan 2023 – Eeva-Liisa Niinioja Ryttylästä Hausjärveltä. Paikallistoimija-kunnianosoitus on aiemmin myönnetty nimellä Kylätoiminnan Tiennäyttäjä.  Eeva-Liisa Niinioja tulee olemaan Kanta-Hämeen ehdokas valtakunnallisessa Vuoden Paikallistoimija 2024 -kisassa.

Hämeen Kylien onnittelijat ja Ryttylä kyläyhdistyksen hallitus yllättivät Eeva-Liisa kesäisillä kakkukahveilla.

Perustelut:

Eeva-Liisa Niinioja on todellinen kylätoimintakonkari, määrätietoinen ja sinnikäs paikallistoimija Hausjärven Ryttylästä. Eeva-Liisa paneutuu asioihin aina innolla ja huolellisesti. Eeva-Liisa toimii pyyteettömästi niin Ryttylän ja koko Hausjärven eduksi. Eeva-Liisa ei tuo itseään esiin, vaan hän on vaatimaton puurtaja, joka omalla esimerkillään näyttää tietä muille.

Eeva-Liisa on toiminut eri rooleissa kyläyhdistyksen kantavana voimana hallituksessa vaikka muut jäsenet ovatkin vaihtuneet. Hän on toiminut sihteerinä, rahastonhoitajana ja ryttyla.net blogin vastaavana toimittajana yhdistyksen perustamisesta 2004 lähtien ja sitä ennen vuosia kylätoimikunnassa. Eeva-Liisa on kylällä arvostettu paikallinen puuhanainen, joka viestii kiinnostavasti erityisesti kylän asioista ja historiasta. Monelle kylällä ja entisillekin kyläläisille pitkin Suomea yhdistyksen blogi on etenkin haasteellisina koronavuosina ollut ainoa keino tietää mitä kylällä tapahtuu. Blogi onkin saanut kiitosta sekä viestinnän ammattilaisilta, että asukkailta laajasti. Kylän tarinoita ja mahdollisuuksia esille tuomalla on Eeva-Liisa auttanut monia juurtumaan kylään ja arvostamaan Ryttylän moninaisuutta.

Tutustu Ryttylän kyläyhdistyksen blogiin https://www.ryttyla.net/blogi