Siirry sisältöön
Satakylät

Uusia asumisratkaisuja kyliin -kumppaanuuspöydän esitykset

Hämeessä on runsaasti viehättäviä kyliä, arvokkaita kulttuuriympäristöjä, idyllejä, joita maalle muuttajat hakevat. Onko kylissä kuitenkaan tarjolla koteja muuttajille?

Koronavuosi on herättänyt suuren kiinnostuksen maaseutuasumista kohtaan. Hämeen edullinen sijainti on huomattu. Nyt on hämäläisten kuntien, kylien ja kiinteistönomistajien hetki vastata tähän kiinnostukseen ja kysyntään.

Uusia asumisratkaisuja kyliin -selvityshanke on perehtynyt viiden pilottikylän kanssa vuoden ajan kyläasumisen haasteisiin, rakentanut yhteistyötä ja ideoinut uusia asumisratkaisuja Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Hankkeen kokoama Kyläasumisen kumppanuuspöytä julkaisee ehdotuksensa uusien asumisratkaisujen edistämiseksi kylissä.

 

LUE TÄSTÄ Tiedote Uusia asumisratkaisuja kyliin kpöydän esitykset 30.5.2022

TÄSTÄ LINKISTÄ PÄÄSET katsomaan kyläasumisen kumppanuuspöydän esitykset. Ne löytyvät dioista sivuilta 3-5.

 

Selvityshanke päättyy 31.5.2022, Hämeen Kylät ry jatkaa yhteistyötä pilottikylien, niiden kuntien ja kumppaneiden kanssa vuoden loppuun. Tavoitteena on saada rahoitus LAB-ammattikorkeakoulun, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen Kylät ry:n kanssa niin, että osaa kumppanuuspöydän ehdotuksista saadaan eteenpäin pilottikylillä.  Kiinteistönomistajat ovat ratkaisevassa asemassa, lähtevätkö he tarjoamaan rakennuspaikkoja, -maata tai vajaakäyttöisiin rakennuksiin käyttöä. Pilottikuntien suhtautuminen on ollut ratkaisuhakuista, tätä mahdollistavaa asennetta tarvitaan jatkossakin.

 

TÄSTÄ LINKISTÄ Uusia asumisratkaisuja kyliin -hankkeen sivulle