Siirry sisältöön
Satakylät

Uusia asumisratkaisuja kyliin – pilottikylät valittu & opintoretki

Viisi pilottikylää valittu Kanta- ja Päijät-Hämeestä!

Hämeen Kylät ry toteutti elo-syyskuun vaihteessa avoimen kylähaun, jolla etsittiin pilottikyliä löytämään Uusia asumisratkaisuja kyliin.

Elokuun infotilaisuudessa oli mukana kiinnostuneita kymmeneltä eri kylältä. Hakemuksia saatiin seitsemän. Kyläyhteisöjen hakemuksien kirjoittajina oli sekä kyläyhdistyksiä että koulujen vanhempainyhdistyksiä. Asiantuntijaryhmä on valinnut mukaan viisi pilottikylää.

 

• Alvettulan seutu Hämeenlinnan Hauholta
• Kalkkinen Asikkalasta
• Lepaa ja Tyrvännön niemi Hattulasta
• Pilpalan kylät Lopelta
• Vähikkälä Janakkalasta

Alun perin oli tarkoitus valita neljä kylää. Asiantuntijaryhmä päätti valita viisi pilottikylää, koska hakemuksia vertaillessa viisi kylää täyttivät arviointikriteerit ja kaikkien viiden hakemukset olivat erinomaisia. Lue lisää Tiedote Pilottikylät valittu Uusia asumisratkaisuja

 

16.10. Opintoretki Pirkanmaalle

Järjestämme lauantaina 16.10. 2021 Uusia asumisratkaisuja kyliin opintoretken Pirkanmaalle, jossa tutustumme Luopioisten, Rautajärven ja Lastusten kyläasumista edistäviin toimenpiteisiin.
Kuulemme, miten paikalliset toimijat ovat edenneet toteuttaessaan uusia asumisratkaisuja kylälleen, keitä heillä on yhteistyökumppaneina, miten rahoitus on järjestetty ja miten uusia muuttajia on tavoitettu.
Opintoretki on avoin kaikille kiinnostuneille. Retki on erityisesti suunnattu Uusia asumisratkaisuja kyliin -pilottikylien väelle sekä niiden mahdollisille yhteistyökumppaneille.