Siirry sisältöön
Satakylät

Vähikkälä välittää – miten sinun kyläsi?

Kylä välittää – miten sinun kyläsi?

Yhteisöllisyys on läheisyyttä ja luo turvaa. Kyläyhteisö ja naapurusto voi tulla apuun kriisin hetkellä. Kriisejä voi olla monenlaisia luonnonmullistuksista henkilökohtaisiin kriiseiseihin. Hämeen Kylät ry haluaa kannustaa kyläyhteisöjä, naapurustoja ja sinua, toimimaan kriisitilanteessa.

 

Kylän yhteisöllisyys kantaa. Miten teidän kylällä on lähdetty toimimaan kriisissä tai varauduttu auttamaan?

Hämeen Kylät toteutti marrraskuussa 2021 kyselyn, johon saimme vastauksia erilaisista tilanteista: tulipalo, sairastumiset, yksinhuoltajuus, asiattomat liikkujat. Kyläyhteisö tai naapurusto on lähtenyt apuun hätätilanteessa. On tuotu ruokaa ja polttopuita, kutsuttu syömään, autettu lasten kuljettamisessa, lasten hoidossa ja myös jaettu kasvatusvastuuta. Asiattomista kiertelevistä autoista on viestitelty ja ilmoitettu poliisille.
Varautumisena kuvattiin kylän hienoa toimintaa, jota on osattu koronan aikana järjestellä toisin. Sydäniskuri kylätalon seinässä, sen ja ensiaputaitojen harjoittelu säännöllisesti on myös käytännön varautumista.

 

Vähikkälä VÄLITTÄÄ -hyväntekeväisyysilta on katsottavissa. Löydät linkin tapahtuman sivuilta

 

 

Hämeen Kylät ry arpoi kaksi sisäänpääsyä (sisältää ohjelman ja cocktail-tyyppisen ruuan juomineen)
VÄHIKKÄLÄ VÄLITTÄÄ 24.11.2021 hyväntekeväisyystapahtumaan, arvo 200 euroa kyselyyn vastanneiden kesken.

Arvonta suoritettiin 18.11.2021 illalla Hämeen Kylät ry:n syyskokouksen päätteeksi.

Itsemurha kosketti Vähikkälän kylää Janakkalassa toukokuussa 2021, kun kaikkien tuntema suurperheen isä päätyi tähän peruuttamattomaan ratkaisuun. Perhe sai kyläläisistä tiiviin turvaverkon, joka osallistui arjen apuun ja läsnäoloon heti tapahtuneesta lähtien.
Vähikkälä välittää -hyväntekeväisyystapahtumassa mukana mm. Eroma, Samae Koskinen, Olavi Uusivirta, Ilkka Lahti, Pentti Hietanen.

 

Vähikkälä VÄLITTÄÄ -hyväntekeväisyysilta on katsottavissa. Löydät linkin tapahtuman sivuilta